Uniikki ja unohtumaton

20.09.2019

Kertakäyttökulttuuri kuormittaa kukkaron lisäksi kaunista luontoamme. Moni etsiikin vaihtoehtoista, aikaa ja kulutusta kestävää lahjaa lähimmäiselleen.

Henkilökohtaisesti olen viime vuosina kokenut huonoa omaa tuntoa kulutustottumuksistani sekä kasvavaa ympäristöahdistusta. Tuotteita ei valmisteta kestämään mutta ostamme niitä kuitenkin jatkuvasti - itselle ja muille. Ahdistus kulminoituu usein jouluun, jolloin kuluttaminen on huipussaan.

Tahtoisin antaa lähimmäisilleni ihania lahjoja, jotka viestivät heille että olen ajatellut heitä. En halua kuitenkaan ostaa nopeasti tarpeettomaksi jääviä tavaroita, joiden käyttöikä on lyhyt. Pahimmassa tapauksessa lahjan saaja ei pidäkään lahjastani ja tuote jää käyttämättä. Tuote päätyy nopeasti kaatopaikalle, jolloin se on kuormittanut ympäristöämme täysin turhaan.

Aineeton lahja, kuten lahjoitus hyväntekeväisyyteen, on kaunis ajatus johon kannustan jokaista tätä tekstiä lukevaa. Ihanaa on kuitenkin myös konkreettisen lahjan antaminen toiselle. Haluaisitko sinä antaa lähimmäisellesi kestävän, uniikin ja tunteita herättävän lahjan?


Persoonallinen lahja

Mieleenpainuvinta maalaamisessa on ollut teoksien antaminen lahjaksi. Kun maalauksen aihe on saajalle henkilökohtainen ja lähellä sydäntä, on lahjansaajan reaktio vertaansa vailla. Laadukkaasti toteutettu maalaus kestää hyvänä vähintään vuosikymmeniä - todennäköisesti pidempäänkin.

Isänpäivä on aivan pian ja jouluunkaan ei ole enää kovin pitkä aika. Vielä ehdimme toteuttamaan isänpäiväksi pienempiä (esimerkiksi 27 x 35 cm) ja jouluksi suurempiakin (esimerkiksi 46 x 55 cm) maalauksia sydäntä lämmittävistä aiheista. Juuri tällä hetkellä työn alla on esimerkiksi maalaus kahdesta lapsesta, joka valmistuu joululahjaksi tilaajan äidille - lapsien isoäidille.
Jos kiinnostuit aiheesta ja sinulla heräsi ajatuksia tai ideoita, ota rohkeasti yhteyttä. Mietitään yhdessä, miten voisimme lähimmäistäsi ilahduttaa. ♥

- Laura